Succesul Islandei nu e unic. Prezente inedite la turneele finale

Islanda nu e singura surpriza. Prezente inedite la turneele finale

Succesul Islandei nu e unic. Prezente inedite la turneele finale

Islanda a reusit sa se califice in sferturile de finala ale Euro 2016 si a devenit cea mai mica natiune care atinge fazele finale ale unui campionat european sau mondial. Succesul Islandei nu e unic. Prezente inedite la turneele finale am mai avut si in cazul altor competitii fotbalistice majore.

Inainte de a afla povestile exotice ale campionatelor mondiale viziteaza cazinoul online Netbet, unde poti incerca cel mai tare slot cu premii de milioane: Football Champions Cup

slot 2

Succesul Islandei nu e unic. Prezente inedite la turneele finale

In 1938, cea de a treia editie a Cupei Mondiale a fost gazduita de Franta. La competitie a fost invitata sa participe si Indonezia, care la acea vreme facea parte din imperiul colonial olandez sub numele de Indiile de Est Olandeze. Reprezentativa tarii a calatorit pana la Reims, unde, pe stadionul Vélodrome Municipal, in fata a 9.000 de oameni, a infruntat nationala Ungariei. Ungurii au reusit sa castige cu 6 la 0 si, in cele din urma, au jucat finala. Cat ii priveste pe indonezieni, acestia au reusit sa stabileasca cateva recoduri greu de doborat: echipa cu cele mai putine meciuri jucate la un campionat mondial (un singur joc) si cu cele mai putine goluri inscrise. Asta in conditiile in care editia din 1938 a fost prima si singura cupa mondiala la care au luat parte.

Succesul Islandei nu e unic. Prezente inedite la turneele finale

Odata cu globalizarea fotbalului, a crescut si numarul de echipe participante la campionatul mondial. Asa se face ca la editia din 1974, organizata in Germania de Vest, pe lista formatiilor calificate la turneul final  si-au facut loc si doua surprize: Zairul (prima echipa din Africa sub-sahariana calificata in fazele finale ale cupei mondiale) si Haiti. In urma tragerii la sorti, echipa africana a picat intr-o grupa cu campioana mondiala Brazilia, Iugoslavia si Scotia. Reprezentantiva Zairului a pierdut toate cele trei meciuri, primind nu mai putin de 14 goluri, fara sa inscrie vreunul. Mult mai onorabil s-au prezentat jucatorii haitieni. In primul lor meci la o cupa mondiala, acestia au reusit sa deschida scorul in meciul cu Italia. Golul inscris de atacantul Emmanuel Sanon a pus capat celor peste 1.142 de minute de invincibilitate ale legendarului portar Dino Zoff. Din pacate, in cele din urma italieni au revenit si au castigat cu 3 la 1. Pentru Haiti au urmat alte doua infrangeri: 7 la 0 cu Polonia si 4 la 1 cu Argentina.

Succesul Islandei nu e unic. Prezente inedite la turneele finale

Opt ani mai tarziu, la mondialul spaniol, o alta nationala-surpriza s-a calificat la turneul final. Este vorba de Kuweit, stat aflat la prima si singura sa participare la o cupa mondiala. Asiaticii au picat intr-o grupa cu puternicele nationale ale Frantei, Angliei si Cehoslovaciei si, in ciuda numelor mari ale adversarilor, nu s-au facut de rusine. In primul meci au remizat, 1 la 1, cu Cehoslovacia, in fata a 25.000 de mii de spectatori. A urmat o infrangere la scor, 4 la 1, cu Franta, pentru ca in ultima partida jucatorii din Kuweit sa piarda greu, cu 1 la 0, in fata Angliei.

Succesul Islandei nu e unic. Prezente inedite la turneele finale

Succesul Islandei nu e unic. Prezente inedite la turneele finale

Dar poate cea mai mare surpriza de la o cupa mondiala, comparabila cu succesul Islandei de la Euro 2016, a avut loc in 1994, in Statele Unite. Vorbim despre performanta Arabiei Saudite, aflata la prima participare la un turneu final. Tragerea la sorti i-a dus pe jucatorii arabi intr-o grupa cu Olanda, Belgia si Maroc, in care pareau victima sigura pentru adversari. Doar ca Arabia Saudita a rasturnat calculele hartiei si, cu doua victorii, s-a calificat in faza eliminatorie de pe locul doi din grupa. In saisprezecimi, arabii au pierdut in fata Suediei, echipa care avea sa obtina bronzul mondial.

Victoria Islandei in fata Frantei are cota 9.00 la casa de pariuri online Betano

Franta si Islanda vor termina la egalitate cota 4,50 la agentia de pariuri online Sportingbet

Leave a Reply