Radamel Falcao – Intre accidentari si dorinta de revansa

Radamel Falcao – Intre accidentari si dorinta de revansa

Radamel Falcao a dispărut de pe terenurile de fotbal în ultimele luni. Atacantul columbian a revenit după o accidentare, se pregătește normal la antrenamente și și-a făcut timp pentru a acorda un amplu interviu cotidianului columbian El Tiempo. Redacția Superpont vă propune varianta tradusă în limba română a acestui interviu. Radamel Falcao – Intre accidentari si dorinta de revansa, un interviu interesant si emotionant.

Ce este cu această acidentare care te ține departe de terenurile de fotbal de 4 luni?

Am o ruptură a muschiului cvadriceps din luna noiembrie a anului trecut. În decembrie am revenit la antrenamente, eram pregătit pentru a juca pe 28 contra lui Manchester United. Accidentarea a recidivat. Am decis să nu mai fac astfel de greșeli și aștept că să fiu recuperat 100 %.

Ești apt de joc ?

Da, cred că da. Sunt apt de joc și fac antrenamenete normale încă din această săptămâna. Mă simt bine, dar trebuie să iau lucrurile pe rând, etapă cu etapă, cu calm și prudență.

Accidentarea de la genunchi îți mai face probleme ?

Nu am nicio grijă din acest punct de vedere. Totul este perfect.

Ce trebuie făcut pentru ca Falcao să revină în echipa tip a FIFA?

Trebuie să mă pregătesc foarte bine la fiecare antrenament. Cred că Dumnezeu m-a ajutat să pot reveni la un nivel bun, să pot juca din nou în toate meciurile și să fac asta cu regularitate. Fac ceea ce trebuie pe terenul de fotbal, la fel ca înainte, cu aceeași pasiune, dau tot ce e mai bun. Prioritatea mea este să fiu sănătos din nou si să ma simt bine pe teren, să fiu din nou în primul 11 și într-un viitor, sper cât mai apropiat, să pot regăsi bucuria golului și succesul.

Foarte mulți consideră că nimic nu va mai fi ca înainte…

Fiecare poate crede ce vrea și știu la ce nivel se dicuta acum despre cariera mea.În fotbal totul se schimbă foarte repede. Este clar că nu poți să câștigi mereu, că trebuie să muncești cât mai mult și am încredere că viitorul meu va fi mai bun.

Pe 29 aprilie Chelsea decide dacă te va păstra sau nu. Ce crede impresarul tău?

Sunt concentrat asupra clubului la care sunt acum și mă gândesc doar la ce fac azi sau mâine. În fotbal lucrurile se schimă rapid și ce este adevărat azi nu mai este mâine. Nu ma gândesc la ce se va întâmpla pe 29 aprilie. Treaba mea este să mă pregătesc tot mai bine în fiecare zi și când va veni momentul de a lua o decizie, vom analiza tot, vom vedea atunci,pentru că totul se schimbă extrem de repede în fotbal.

În ultima vreme, în media, a circulat zvonul că urmează să pleci la un club din China…

Am avut două oferte din China dar aș vrea să rămân în Anglia și să încerc să mă afirm aici. O plecare în China era ceva ușor de făcut, mai ales că ofertele erau foarte bune din punct de vedere financiar. Prefer să rămân aici și să lupt.

Ai vrea să rămâi la Chelsea ?

La ora actuală nu mă gândesc decât să fac tot ce pot pentru club până în luna mai. Nu mă gândesc mai departe. Rămânerea la Chelsea nu depinde doar de mine ci de mai mulți factori. Dau maxim la antrenamente pentru a avea șansa de a juca. Tot va fi analizat atunci când va veni momentul de a lua o decizie.

Te vezi jucând în China, MLS, în Emirate sau …?

Prezentul meu este în Europa.

Radamel Falcao – Intre accidentari si dorinta de revansaDincolo de accidentare, nu ai reușit să te impui totuși în echipa lui Chelsea.

Am jucat destul de puțin și atunci când am fost introdus în joc, fie eram conduși cu 1 la 0, fie aveam un om în minus, fie eram trimis doar pentru 15 minute pe teren. Situația mea s-a complicat treptat. Rezultatele echipei nu mi-au permis să câștig timp de joc. Situația s-a complicat brusc și fostul antrenor a decis să se bazeze pe grupul care castigase titlul, ceea ce este normal.

Cum ai trecut peste acești doi ani care sunt cei mai negri din întreaga ta carieră, mai ales din cauza accidentărilor?

Un moment dificil. Eram obișnuit să fiu titular și să fiu un jucător decisiv. După operație am ajuns la Manchester United care își contura un nou proiect după 25 de ani cu același antrenor. Erau mulți jucători noi și nu am avut șansa la care speram. Am căutaă alte variante și am ajuns la Chelsea care tocmai câștigase titlul. Am acceptat provocarea de a rămâne în Anglia deși puteam să merg în alte campionate. Am vrut neapărat să am o șansă și aici. Chelsea a “căzut” însă brusc. Rezultatele au fost negative încă de la început și mi s-a complicat și mie planul de a reveni la un nivel bun. Ultima accidentare m-a făcut și ea să pierd mult timp.

Radamel Falcao – Intre accidentari si dorinta de revansa

Preliminariile Campionatului Mondial aduc noi meciuri și pentru moment Columbia are cu două puncte mai puțin decât calculele inițiale. Echipa a arătat încă de la ultima Copa America o scădere la nivelul ofensivei…

Radamel Falcao – Intre accidentari si dorinta de revansaEchipa națională trece printr-o perioada de tranziție,care sper să nu seprelungeasca. Trebuie să fim realisti să intelegm că echipa de la ultima Cupa Mondială nu mai există, s-au produs multe schimbări. Columbia trece printr-un moment dificil și nu i se poate cere să aibă același randament că acum doi sau trei ani. Va fi greu să ne calificăm la Campionatul Mondial din 2018.

Dacă mă întrebi dacă ne calificăm îți spun că avem puterea și capacitatea de a întoarce totul în favoarea noastră, dar este greu cu toate aceste schimbări care s-au produs. Nu ne puteam imagina că Edwin Valencia se va accidenta, că eu mă voi accidenta, că Abel Aguilar se accidentează și el și nu joacă și se adugă și problemele lui Camilo Zuniga, accidentat și el!

James este și el mult mai slab…

Situația este diferită în cazul lui. James Rodriguez joacă, este activ. Nucleul echipei naționale este însă incomplet.

Radamel Falcao – Intre accidentari si dorinta de revansaAntrenorul trebuie să mențină un nivel și să obțină rezultate. Meciurile de la La Paz ( cu Bolivia) și de la Barranquilla (contra Ecuadorului) ar putea fi sfârșitul mandatului pentru José Pekerman…

Noi am ales să îi acordăm un nou mandat lui Pekerman. Este nevoie de timp pentru performanță, mai ales cu atâtea absente și schimbări în lot. Oricine ar veni în locul lui ar avea nevoie de timp. Să sperăm că totul va merge bine.

Columbia este obligată să câștige aceste două meciuri?

Echipa națională intră pe teren pentru a câștiga toate meciurile. Este important să fie păstrată această stare de spirit și să căutăm alternative în funcție de situație. La ora actuală trebuie însă să luăm maxim de puncte. În meciul cu Ecuadorul victoria este obligatorie pentru că sunt un concurent direct pentru calificare. În Bolivia este dificil, dar nu imposibil. Am câștigat deja la La Paz. Este posibil deci.

La La Paz, tu ai înscris golul singurei victorii columbiene în Bolivia din preliminariile pentru Mondiale. Cum trebuie să joci acolo ?

Cu o butelie de oxigen în spate! Este foarte dificil, dar putem câștiga mai ales dacă jucăm că o “echipa”, dacă suntem solizi în defensivă.

Crezi că vei fi chemat măcar pentru unul din aceste meciuri?

Să fim seriosi. Sunt doar de câteva zile la un nivel normal de pregătire. Sunt alți jucători care sunt mai bine pregătiți decât mine pentru aceste partide. Sunt doar 10 zile de când am reluat antrenamentele după 4 luni de inactivitate.

Pekerman a făcut un tur în Europa. V-ați întâlnit?

Da. El a vrut să se informeze legat de starea mea de sănătate și am avut ocazia să discutăm. Medicii echipelor au dsicutat și discuta oricum între ei constant.

Ai vrea să participi la Jocurile Olimpice dacă echipa Columbiei obține calificarea?

Este un obiectiv pentru mine. Nu am putut participa la Campionatul Mondial. Să particip la Jocurile Olimpice ar fi o revanșa pentru mine, o oportunitate pentru carierea mea. Chiar mi-aș dori.

Pariază aici pe favoritii tai din cele mai tari campionate de fotbal – ai bonus de pana la 150 RON, live-video, platforma de mobil și cote excelente la pariuri live!

Radamel Falcao – Intre accidentari si dorinta de revansa – un articol marca Superpont

Acest interviu a aparut in cotidianul columbian El Tiempo. A fost tradus integral din limba spaniola de catre redactia Superpont.

Leave a Reply