Premier League – Englezii nu mai stiu sa antreneze

Premier League – Englezii nu mai stiu sa antreneze

Premier League este campionatul de fotbal în care vrea să ajungă orice fotbalist și desigur orice antrenor. Federația Engleză de Fotbal și presa britanică analizează la ora actuală situația antrenorilor străini.  Presa a exclamat : Premier League – Englezii nu mai stiu sa antreneze!  Prem-1170x658Numirea lui Rafael Benitez la Newcastle United a însemnat stabilirea unui record pentru Premier League în privința numărului de tehnicieni din afara Marii Britanii care conduc echipele angrenate în competiție. Partea financiară este desigur extrem de tentantă, dar sunt foarte multe alte elemente care aduc tehnicienii de renume în campionatul englez.

Mizati aici pe duelurile tari din Premier League! Aveti cote excelente, optiune live, si 250 RON Pariu Fără Risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunitatii Superpont.

Aflată la un pas de retrogradarea din Premier League, Newcastle United a încercat o lovitură câștigătoare prin aducerea lui Rafael Benitez ca manager. Spaniolul, dat afară de Real Madrid în cursul sezonului, a semnat un contract pe trei ani cu o clauză care îi permite să părăsească echipa dacă aceasta ajunge în Championship.

Este o sarcina dificilă pentru Benitez. Newcastle se află pe un modest și îngrijorător loc 19 în Premier League și se pregătește pentru meciuri de foc cu Sunderland, Norwich sau Swansea. Antrenorul spaniol a ținut să sublinieze în conferințele de presă importantă meciurilor care urmează și a evitat discuțiile despre planurile de viitor în cadrul clubului. Benitez a mai pregătit echipele engleze FC Liverpool și Chelsea Londra.

Numirea lui Benitez este o lovitură mediatică și poate o șansă pentru salvarea de la retrogradare. Aceasta este varianta pentru Newcastle. Practic însă vorbim despre stabilirea unui record în Premier League. Avem cel mai mare număr de antrenori străini care pregătesc cluburi din elita fotbalului englez! Demiterea lui Steve McClaren și înlocuirea sa cu Rafel Benitez ne-a dus la nu mai puțin de 14 antrenori non-britanici la conducerea cluburilor din prima liga engleză.

Premier League, englezii nu mai știu să antreneze?!

În Premier League găsim la ora actuală doar 3 (trei) antrenori englezi. Eddie Howe (Bournemouth AFC), Alan Pardew (Crystal Palace) și Sam Allardyce (Sunderland) sunt singurii care au scăpat de “moda” cu manageri străini. Campionatul Angliei are acum tot atâția antrenori spanioli cât englezi. În afară de Benitez, îi avem și pe Roberto Martinez și Quique Sanchez Flores, pregătind pe Everton respectiv Watford.

Prima explicație care vă și ne vine în minte este cea legată de aspectul financiar. Bugetele mari de care dispun cluburile engleze le permit chiar și unor cluburi de nivel mediu să ofere salarii importante unor antrenori cunoscuți la nivel internațional. Un alt aspect este însă mai important. În Premier league există o foarte mare libertate de acțiune pentru tehnicieni al căror rol este practic de manageri. Mulți dintre ei beneficiază și de un loc în cadrul conducerii cluburilor. Benitez a primit de exemplu un loc în consiliul de administrație al celor de la Newcastle.

În Premier league, cel puțin pentru moment nu există un lobby sau presiune vizând susținerea antrenorilor din țară. Este un caz cu totul diferit fata de Franța sau Spania. Politica liberală și deschiderea este maximă în Anglia. Lucrurile se vor schimbă însă în curând.

Federația Engleză este deja îngrijorată raportat la numărul de jucători englezi care evoluează pentru cluburile din Premier League. Următoarea problema va fi cea a antrenorilor englezi sau britanici care obțin rezultate și performanțe în diviziile inferioare și nu au loc în Premier League. Și să nu uităm că mai avem și un Brexit care poate veni să lămurească problema …
Premier League – Englezii nu mai stiu sa antreneze, un articol marca Superpont.

Superpont este sursa ta zilnica de inspiratie. Ai aici avancronici si analize, biletul zilei FREE, promotii speciale,sfaturi si raspunsul la intrebarea “Noi unde pariem?”

sursa: mailonsunday.co.uk, dailymail.co.uk, sunderlandecho.com, thefa.com, letemps.ch

Leave a Reply