Simona Halep-Ponturi de primăvară!

Martisorul celebreaza venirea primaverii si se considera ca sunt aducatoare de fericire si noroc. Nu stim ce martisor a primit Simona Halep, dar sigur are nevoie de mult noroc si un psihic de fier in aceasta primavara.

O eliminare in primul tur la Australian Open si cu eliminari premature in turneele de la Doha si Dubai (turnee la care a avut performante excelente in sezonul precedent) sunt incepuul de an total ratat.

Simona Halep la intoarcerea din Qatar, unde a fost eliminata in turul secund de Elena Vesnina a declarat :,,Sunt bine, nu am probleme, sunt doar putin trista pentru ca am pierdut de la 4-1. Nu conteaza pozitia in clasament, conteaza sa fiu sanatoasa pentru a ma putea pregati pentru turneele viitoare. Acum trebuie sa imi revin fizic pentru ca nu am fost 100%. Imi doresc sa imi revin cat mai repede pentru ca nu a fost o perioada usoara…E mai usor sa ajungi in top decat sa te mentii. Am facut acest lucru timp de 3 ani, insa acum am ajuns la o oboseala si la niste probleme de sanatate de care trebuie sa am grija” Sursa interviului mediafax.ro

Pentru Simona Halep urmeaza o primavara foarte incarcata si cu multe puncte de aparat!!!

Parcursul foarte prost din primele 2 luni ale anului a facut ca Simona Halep sa coboare de pe locul 2 mondial, pe care il ocupa la inceputul anului, pana pe pozitia a 5-a. Aceasta cadere in clasament putea fi mult mai mare daca jucatoarele aflate in spatele Simonei Halep castigau mai multe partide. Spre norocul ei adversarele sale au aratat o forma la fel de ,,buna”.

Courtney Nguyen descrie perfect parcursul Simonei Halep si al contracandidatelor sale la locurile fruntase din clasamentul WTA. Ea a facut o analiza pentru site-ul oficial WTA ,, , Primele 2 luni din an au reprezentat un fals start pentru mai multe jucatoare de top precum Petra Kvitova, Garbine Muguruza si Simona Halep. America de Nord, a fost in anul 2015 un teren fertil pentru Simona Halep, dar intrand in luna martie cu atat de putine puncte castigate, ar putea primi o puternica lovitura puternica in clasament daca nu isi regaseste forma’’ A scris Courntey Nguyen preluata pentru Romania de mediafax.ro

Poate ca seceta de puncte a Simonei Halep a fost influentata si de clima arida a Australiei si a Asiei de Sud-Vest. Acest lucru trebuie sa se schimbe sub soarele american acolo unde in luna martie va juca in turneele de la Indian Wells si Miami. Simona Halep are de aparat la aceste turnee 1390 de puncte, intrucat anul trecut a castigat turneul BNP Paribas, iar la cel de la Miami a ajuns pana in semifinale.

Ambele turnee au insa jucatoare valoroase la start, iar sportiva romanca va trebui sa lupte pentru fiecare punct din cele 1390.

Simona Halep este vazuta de casele de pariuri drept a 7-a favorita la castigarea turneului de la Indian Welss si are cota 12.00 pentru apararea titlului din sezonul trecut

Simona Halep a reusit in acest an doar 2 victorii, dintre care una foarte importanta in fata Petrei Kvitova, la capatul unui meci foarte bun facut de sportiva din Constanta in care a reusit sa joace la potential maxim. Dupa meciul foarte bun in fata Kvitovei se parea ca Simona si-a revenit, dar nu a fost asa intrucat au urmat turneele de la Dubai si Doha, turnee la care a castigat doar un singur meci si la care a fost eliminata in turul 3 si respectiv in turul secund.

In incercarea sa de a reveni la forma care a consacrat-o si de a se adapta cat mai bine conditiilor climaterice precum si la fusul orar Simona Halep a ajuns inca de saptmana trecuta in SUA. Impreuna cu antrenorul sau, Darren Cahill, Halep s-a antrenat pe terenurile unui club sportiv din Las Vegas.

Simona Halep impreuna cu Steffi Graff, Andre Agassi si antrenorul ei Darren Cahill

simona-halep-andre-agassi-steffi-graf-las-vegas-2

Andre Agassi, fost elev a lui Darren Cahill, precum si sotia sa, fosta mare jucatoare de tenis din Germania, Steffi Graff, au asistat  activ la antrenamentul Simonei. In decursul sedintei de pregatire, pe  langa schimburile de mingi obisnuite, cei 2 fosti mari tenismeni i-au oferit sportivei noastre si cateva sfaturi.

Sfaturile date de cei 2 mari campioni ai tenisului mondial Simona Halep le poate pune in practica la turneul de la Indian Wells care se desfasoara intre 9 si 20 martie si la care Simona este detinatoarea titlului. Dupa turneul BNP Paripas Open, pentru sportiva romanca urmeaza turneul de la Miami, turneu la care are de aparat o semifinala reusita in sezonul precedent.

 

Sursa: www.mediafax.ro

            www.wtatennis.com

            www.Bnpparibasopen.com

Leave a Reply