Leo Messi – contraatac la tribunal!

Leo Messi – contraatac la tribunal; azi la proces, maine adio Copa America?!

Leo Messi, vedeta fotbalului mondial se află într-o situație extrem de delicată și care îi poate marca întreaga carieră. Expunerea media este acum la cote extreme, iar imaginea jucătorului se deteriorează. De fiecare dată când Messi strănută, fie pe Camp Nou fie pe El Monumental întreagă lume se agită cu privire la starea de sănătate a decarului. Copa América Centenario stă să începă, dar Messi are acum de dat explicații în fața judecătorilor! În La Audiencia Provincial de Barcelona a început procesul împotriva atacantului argentinian și a tatălui sau, Jorge Horacio Messi, acuzați de evaziune fiscală între 2007 și 2009. „Vom juca pe contraatac„, a anunțat de la început, argentinianul Enrique Bacigalupo, avocatul familiei Messi – Leo Messi – contraatac la tribunal!

 

Leo Messi – contraatac la tribunal!În timp ce selecționata Argentinei se antrena în fața propriului public, Leo Messi era deja plecat din cantonament. Pe 28 mai numărul 10 albiceleste își pregătea deja valizele pentru a părăsi echipa cel puțin pentru câteva zile.

Chemat în fața instanței la Barcelona, La Pulga și-a schimbat planurile după accidentarea suferită în amicalul cu Honduras. Leo a plecat inițial la Rosario, însoțit de medicul naționalei, Daniel Martínez și de kinetoterapeutul Marcelo D’Andrea. A fost vorba de câteva ore alături de familie înainte de a pleca spre Spania la bordul unui avion particular.

Leo Messi – contraatac la tribunal!„Where is Messi?” întreabă un turist curios, îmbrăcat în echipamentul Barcelonei – „Sigur l-au băgat pe ușa din spate”, răspunde un alt curios, venit în fața palatului de Justiție din Barcelona. Nimeni nu este interesat de fabuloasa clădire, celebru monument istoric. Este deja prima zi din procesul lui Lionel Messi.

„Intenția domnului Lionel a fost de a fi prezent azi în plen, dar a suferit o accidentare”, a declarat avocatul Javier Sanchez-Vera. „Lionel intenționează să apară joi în fața Curții?” a întrebat președintele. „Da, domnule”, a răspuns decis avocatul lui Messi. La fel ca și Barcelona lui Luis Enrique, cel mai iubit număr 10 a învățat, să joace pe contraatac…

Leo Messi – contraatac la tribunal

Procesul a început marți, cu întrebările și declarațiile preliminare ale martorilor, a continuat ieri cu intervenția altor martori și a experților pentru a ajunge la apariția de azi a lui Messi.

Agenția Fiscală a efectuat între anii 2011 și 2013, 20 de vizite de inspecție și verificări asupra lui Messi, pentru a investiga presupusul delict fiscal și detaliile contractului, prin care, în 2005, argentinianul a cedat drepturile sale de imagine catre Sports Consultant, o companie aflată în paradisul fiscal din Belize.

Leo Messi – contraatac la tribunal!Avocații apărării s-au plâns de numărul considerat excesiv de vizite și verificări făcute la familia din Rosario, dar judecătorul care prezidează curtea a respins contestațiile și a spus că și dacă au existat „nereguli în inspecție” ele nu afectează procesul penal.

Contractul în cauza a fost semnat în 2005 de către Jorge Horacio Messi, tatăl fotbalistului. Atunci Lionel Messi era încă minor – este născut pe 24 iunie 1987. Fostul consilier fiscal al familiei, Angel Juárez Gómez, a declarat ieri că „Lui Leo nu i s-a explicat niciodată nimic legat de contract”. Conform declarațiilor doar Jorge Messi a fost cel care a luat decizii în legătură cu gestionarea veniturilor lor. Juarez Gomez, care a fost consilierul familiei până în 2006, a justificat decizia de a crea mai multe companii în paradisuri fiscale, pe fondul problemelor pe care le-a avut Jorge Messi cu fostul sau partener Rodolfo Schinocca.

Leo Messi – contraatac la tribunal – nu putem avea firme in Belize, dar gasiti aici toate promotiile si bonusurile oferite de casele de pariuri online

Cei doi parteneri principali ai firmei, frații Iñigo de Loyola Juárez și Ángel Juárez l-au separat total în declarațiile lor pe fotbalist de managementul firmei. Principalul lor partener a fost Jorge Messi. „Nu știu dacă e-mailurile mele au relevanță în acest caz, dar se vede că nu apare nicăieri Lionel Messi”, a declarat Iñigo de Loyola.

Sesiunea de ieri a procesului a avut din abundență martori, care au subliniat implicarea tatălui și au susținut, prin urmare, nevinovăția acuzatului Lionel Messi.

Avocatul jucătorului, Enrique Bacigalupo, s-a plâns de zel excesiv demonstrat de agenția fiscală, dar este încântat de faptul că La Fiscalía adică Ministerio Fiscal de España nu îl acuză pe fotbalist și cere 18 luni de închisoare doar pentru tatăl sau. În rechizitoriul sau, procurorul a solicitat 18 luni de închisoare pentru Jorge Horacio Messi pentru un prejudiciu de 4,1 milioane de euro, taxe neplătite către fiscul spaniol, dar solicită scoaterea din cauza a lui Lionel Messi, dat și el în judecată inițial, pentru că nu a avut cunoștință despre fraudă.

  • Superpont vine cu o Superoferta pentru toti pariorii romani: Abonament GRATUIT Superpont Premium pe toata perioada Campionatului European de Fotbal!

Lucrurile nu se aranjează însă așa de ușor pentru Messi. În proces este implicată și La Abogacía General del Estado, parte a Ministrului de Justiție din Spania. Este vorba despre o componentă a Ministerio de Justicia de España care apară în mod direct interesele Spaniei și reprezintă instituțiile publice.

Procurorul Raquel Amado, avocatul statului practic în acest proces, cere 22 de luni de închisoare pentru Jorge și Lionel Messi, pentru că ambii au comis fraude fiscale pentru a evita plata a 4,1 milioane de euro impozit pe venitul personal. „De la plata se ocupa mi papá” a Leo Messi – contraatac la tribunal!a declarat Messi în 2013, lucru insuficient în ochii procurorilor. A fost un argument suficient pentru a începe urmărirea penală, statul considerând că Jorge Messi a inițiat ingineria fiscală și jucătorul Barcelonei a fost pe deplin conștient de situație.

Celia Cuccittini, mama fotbalistului a fost și ea citată, dar a invocat un articol din lege care îi permite să nu se prezinte la proces ca rudă de sânge a acuzatului Lionel Messi.

Căpitanul echipei naționale a Argentinei a sosit în noaptea de 31 spre 1 iunie la Barcelona și trebuie să răspundă azi la întrebările instanței, lucru pe care trebuie să îl facă și tatăl sau, Jorge Messi. Instanța a anunțat că îi va audia pe cei doi și pe dată de 3 iunie, în cazul în care trebuie să se extindă procesul.

Leo Messi – contraatac la tribunal; azi la proces, maine adio Copa America?!

Copa América Centenario pare foarte departe pentru Messi. Problemele legate de fraudele fiscale sunt dublate și de accidentarea serioasă suferită în partida cu Honduras. „Importante contusión ósea y de partes blandas de la parrilla costal izquierda (últimas tres costillas), y de zona paravertebral lumbar” – practic o lovitură serioasă pe partea stânga în zona lombară și în zona cutiei toracice.

 

Un duel aerian cu Oliver Morazán și o lovitură involuntara de la Johnny Leverón, câteva firme în Belize și frumusețea fotbalului dispare… Teoretic, Leo Messi va reveni în lotul echipei naționale pe 4 iunie cu doar 48 de ore înainte de partida cu Chile…

 

sursa declaratii si foto Leo Messi – contraatac la tribunal: ellitoral.com, lanacion.com.ar, informador.com.mx, canchallena.lanacion.com.ar, rionegro.com.ar, rosarioplus.com

Leave a Reply