Gianni Infantino aduce bani din China

Gianni Infantino aduce bani din China

Gianni Infantino își începe mandatul cu semnarea unui parteneriat extrem de util pentru FIFA. Chinezii de la Wanda devin un partener și un sponsor de top pentru organziația condusă de Infantino. Gianni Infantino aduce bani din China – un articol despre refacerea imaginii comerciale a FIFA, explicații și detalii.

Gianni Infantino începe cu dreptul mandatul său ca președinte al FIFA. Priceput sau nu, noul președinte se descurcă la mersul pe poante impus de situația din cadrul organizației internaționale. El și-a respectat promisiunile legate de transparență și a dezvăluit salariiile încasate de către Joseph Blatter (3,28 milioane de euro) și Jérôme Valcke (1,93 milioane de euro), cei care au ocupat funcțiile de președinte și director general al FIFA în anul 2015.

Infantino are de dat răspunsuri și informații legat și de scandalul organizării Campionatelor Mondiale din 2018 și 2022, dar noul președinte al FIFA are și de redresat situația financiară a organizației pe care o conduce. FIFA și Gianni Infantino au anunțat semnarea unui contract cu grupul chinez Wanda.

FIFA a avut un an 2015 destul de dificil și pe fondul nenumăratelor scandaluri a pierdut doi parteneri importanți, Sony și Emirates. Noul contract anunțat de Infantino este unul de marcă, cu un impact extrem de puternic. Grupul Wanda devine primul partener chinez al FIFA și a achiziționat cel mai important lot din drepturile comerciale ale instituției.

Este o mișcare bună atât pentru Infantino și FIFA cât și pentru chinezi care făcuseră deja primul pas în acest sens în februarie 2015. Grupul Dalian Wanda a achiziționat atunci Infront Sports & Media, firma elvețiană din Zug care este coordonată de către Philippe Blatter, nepotul lui Joseph Blatter. În noiembrie 2015 firma din Elveția a devenit Wanda Sports, iar la momentul respectiv deținea drepturile comerciale asupra evenimentelor organizate de FIFA între 2015 și 2022.

Noul contract, anunat vinerea trecută, între Wanda și FIFA se întinde până în 2030. Achiziția drepturilor comerciale presupune un efort financiar de cel puțin 30 de milioane de dolari per an, suma vehiculată de presă elvețiană. FIFA și Wanda nu au făcut public vreun element financiar în cadrul conferinței de presă și nici nu au comentat implicarea sau rămânerea în funcție a lui Philippe Blatter în cadrul Wanda Sports. De notat că grupul chinez este partener pentru Asia al DFB, Deutscher Fußball-Bund, Lega Serie A și Indonesia Super League.

Nu rata MEGABONUSUL de 300 RON oferit membrilor Superpont! Mizeaza aici pe favoritii tai!

“Ca președinte al FIFA vreau să susțin asociațiile membre în dezvoltarea fotbalului și cred, sincer, că aceasta colaborare cu Wanda va permite dezvoltarea fotbalului nu doar în China ci și în restul lumii” a declarat Gianni Infantino la conferinta de presă.

“Vrem să promovăm fotbalul în China si sa încurajăm tinerii sa il practice. Guvernul chinez s-a angajat pe acest drum, la fel că și intreagă societate chineză. Din dorinta de a crește deja implicarea din fotbal pe care o avem în China, suntem extrem de încântați să colaborăm cu organziația cea mai importantă în domeniu: FIFA. Credem că fotbalul este disciplina sportivă cea mai atractivă la nivel mondial și avem deplină încredere în FIFA și în noua conducere din jurul președintelui Gianni Infantino” a declarat Wang Jianlin, patronul grupului Wanda.

Gianni Infantino aduce bani din China

Gianni Infantino aduce bani din ChinaFirma chineză se implică serios în fotbal. La începutul anului 2015 grupul Wanda a achiziționat 20% din capitalul social al clubului Atletico Madrid contra unei sume de circa 45 de milioane de euro. Această implicare ca acționari a fost urmată și de o investiție de 12 milioane de euro în centrul de formare al clubului colchonero.

Wanda este și principalul sponsor al Chinese Super League precum și inițiatorul unui proiect special pentru formarea tinerilor fotbaliști. „China’s Future Football Stars” este cel mai important proiect de dezvoltare a sportului din China din 1949 încoace și are că element central selecția anuală a unui grup de 30 de tineri fotbaliști. Aceștia sunt trimiși în Spania pentru stagii de pregătire de câte trei ani.

Grupul Wanda este unul dintre cei mai “agresivi” investitori chinezi la ora actuală având în spate susținerea guvernului și implicarea directă a președintelui Chinei, Xi Jinping.

Gianni Infantino aduce bani din China

Gianni Infantino aduce bani din ChinaPentru FIFA, noul contract este o adevărată gură de oxigen după un 2015 absolut dezastruos. Pentru prima dată din 2002 încoace FIFA a anunțat un rezultat net negativ la un nivel de 122 de milioane de dolari. Este o cifră în contrast evident cu bilanțul financiar din anii de după Campioantele Mondiale, 2003, 2007 și 2011. Dincolo de pierderea unor sponsori s-au adăugat cheltuieli serioase legat de scandalurile izbucnite. Gianni Infantino incearca să facă FIFA atractivă din nou din punct de vedere commercial, iar prima mutare este una bună.

Gianni Infantino aduce bani din China – un articol marca Superpont

sursa: fifa.com, the economist, rts.ch, laliberte.ch

Superpont este sursa ta zilnica de inspiratie. Ai aici avancronici si analize, biletul zilei FREE, promotii speciale,sfaturi si raspunsul la intrebarea “Noi unde pariem?”

Leave a Reply