Copa America 2016 – Editia Centenarului

Copa America 2016 – Editia Centenarului

Vă dau un pont încă din start. Pregătiți-va, deschideți-vă conturi peste tot că aveți pe ce miza în luna iunie 2016. Pe 3 iunie se dă startul în Copa America ediția cu numarul 45, una speciala deoarece competiția împlinește 100 de ani. Avem așadar Copa América Centenario, sau mai clar Copa America 2016 – Ediția Centenarului.

Turneul din acest an este unul special și include atât țările afiliate la CONMEBOL cât și alte 6 țări afiliate la CONCACAF. Avem deci un format special cu 16 echipe.Competiția are loc în Statele Unite ale Americii.

Mizeaza aici pe favoritii tai din America de Sud si prinde oferta momentului cu 175  RON bonus exclusiv prin SUPERPONT – ai si bonus de fidelitate si turbo cashout!

Copa America 2015 a păstrat formatul cu invitații adoptat de către organizatori. Criteriul geografic aduce în mod normal la start doar 10 echipe și pentru a forma 3 grupe cu câte 4 mai sunt invitate alte două națiuni din afara CONMEBOL – Confederacion Sudamericana de Futbol. Pentru ediția 2016 a fost rezolvată această problema prin prezența la start a 16 echipe. Rămâne încă în picioare ideea afilierii celor din Noua Zeelandă la CONMEBOL, dar pentru moment s-a apelat la mai vechile cunoștințe din America de Nord, Centrală și din zona Caraibelor.

Iată cele 16 țări participante:

Copa America 2016 Editia Centenarului

Tragerea la sorti pentru componenta grupelor a avut loc la New-York la sfarsitul lunii februarie. SUA, Argentina, Mexic si Brazilia au fost capi de serie, alegere care a generat multe polemici.

Copa America 2016 - Editia CentenaruluiGrupa A : SUA, Paraguay, Columbia, Costa Rica

“O grupă extrem de complicată”, așa a caracterizat Sports Illustrated grupa în care va evolua țara gazdă. Echipa lui Klinsmann va întâlni două sfertfinaliste de la ultimul Campionat Mondial, Columbia și Costa Rica și o echipa obișnuită cu TOP 4 la Copa America, Paraguay.

“Klinsi” s-a declarat încântat, entuziasmat chiar, singura grijă fiind meciul contra Columbiei, care este și partida deschidere de pe 3 iunie. Pentru columbieni Copa America nu este încă o prioritate. Jose Pekerman este mai preocupat pentru moment de meciurile din preliminariile Campionatului Mondial. Costa Rica este cu siguranță dornică să impresioneze la această ediție de Copa America.

Copa America 2016 - Editia CentenaruluiGrupa B : Brazilia, Ecuador, Haiti, Peru

Carlos Dunga nu a fost deloc încântat să întâlnească Ecuadorul, echipa aflată într-o formă excelentă. La Tri vrea să profite de acest lucru și să șteargă imaginea de la ultima Copa America – eliminare încă din faza grupelor.

Haiti se prezintă din postura de surpriză a Gold Cup 2015 și nu are decât un scop, acela de a dejuca pronosticurile. Peru vine după un loc trei la Copa America 2015 și are ca obiectiv ieșirea din grupe dupa care poate urma orice.

Copa America 2016 - Editia Centenarului

Copa America 2016 - Editia CentenaruluiGrupa C : Mexic, Uruguay, Jamaica, Venezuela

Uruguay reîntâlnește Jamaica după meciul chinuit de la ediția precedentă. “La celeste”  ne-a plictisit serios la ultima Copa America. “Maestro”Tabarez nu a mai reușit să ne încânte, iar din meciurile Uruguayului l-am reținut doar pe cel contra Paraguayului . Motivul? Partida a avut loc pe stadionul din La Serena, oraș aflat pe coasta pacificului. Este un oraș important, numele provenind de la cel al localității spaniole Villanueva de la Serena, locul de naștere al lui Pedro de Valdivia, cel care a cucerit Chile în numele Spaniei condusă de Carol Quintul. La Serena este unul dintre cele mai vechi orașe din Chile, datând din 1549 !!!

Jamaica este o echipa care pune accentul pe fizic, Venezuela este una tehnică, iar duelul dintre Mexic și “reggae boyz” ne va aduce aminte de Gold Cup. Rămâne de văzut dacă la Vinotinto va avea mijloacele financiare necesare sa facă deplasarea la Copa America. Luați acest lucru ca un pont și pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial – jucătorii din Europa au fost rugați să vină la lot “de drag” și din dragoste de țară, lucru greu de acceptat de către Rondon, Rincon sau Vizcarrondo.

Copa America 2016 - Editia CentenaruluiGrupa D : Argentina, Chile, Panama, Bolivia

Surpriza ultimei ediții de Copa America, Bolivia se va întâlni în grupa cu Chile, “inamicul”sau numărul unu. Bolivienii par victime sigure într-o grupă în care se mai află și Argentina. Se anunță dueluri mai mult decât înteresante cu o revanșa de luat de către băieții lui Gerardo Martino. Argentina vine după o serie de finale ratate, atât la Mondiale cât și la Copa America și va avea ca obiectiv câștigarea trofeului.

Chile și-a văzut visul împlinit și a câștigat ediția 2015 a competiției. Situația s-a complicat însă enorm în Chile și cred că forța echipei nu mai este aceeași. Panama este pentru moment încântată de prezența în turneu. Mai departe rămâne de văzut dacă performanțele de la Gold Cup pot fi confirmate.

Iată și programul turneului:

Copa America 2016 - Editia Centenarului

Și încă o problema, cu o tenta personală, dar vorbesc despre o situatie care este deja enervantă.  Comentariile live, articolele legate de Brazilia și brazilieni conțin, din nou, termenul de “carioca”. Originea acestui cuvânt este amerindiană și provine din : karai – cu semnificația “creștin”, “European”, “alb” și oka – cu semnificația de “casă”, “cătun”.  Practic este vorba despre casele construite de către portughezi și prin extensie râul care trecea pe lângă, Rio Carioca. “Carioca” se referă în concluzie la locuitorii din zona Rio de Janeiro și nicidecum la întreaga Brazilie. Caipira, mineiro, gaucho sunt tot atâtea denumiri pentru alte zone și dialecte din Brazilia. Stilistica asta barocă nu prea le iese “specialiștilor” în sportul dâmbovițean …

Copa America 2016 – Editia Centenarului – un articol marca Superpont

sursa infografica: www.copaamericacentenario.com

sursa: copaamericacentenario.com, elespectador.com, futbolred.com

Leave a Reply