Doi fosti fotbalisti – primari cu acte in regula!

Alegeri locale 2016 – doi fosti fotbalisti sunt primari

Implicarea oamenilor din sport în politică nu este o noutate. Mulți sportivi de performanță au încercat să obțină rezultate și în politică cu mai mult sau mai puțin succes. Alegeri locale 2016 – doi fosti fotbalisti sunt primari cu acte în regulă – Tiberiu Roland Zelencz și Brian Filimon!

Fotbalul ne-a oferit multe exemple în acest sens. Cel mai cunoscut caz este cel al brazilianului Romário, unul dintre cei mai în vogă oameni politici din Brazilia la ora actuală. Romário de Souza Faria a fost inițial deputat în parlamentul Brazilei, iar la ora actuală este senator. A câștigat detașat alegerile din 2014 primind cel mai mare număr de voturi pro din istoria statului Rio de Janeiro. Alegerile locale de ieri din România ne-au adus doi foști fotbaliști în funcția de primar în localitățile unde au candidat. Fostul atacant de Liga 1 Tiberiu Zelencz este noul primar al comunei Mica. Brian Filimon, fotbalist de top în Banat este noul primar al comunei Maureni.

Vi-l amintiți pe Tiberiu Zelencz?! Ar trebui pentru că este un fost fotbalist de clasă, atacant care a impresionat de-a lungul timpului la Spicul Ardusat, Satulung, Baia Mare, CFR Cluj, Auxerre Lugoj, Corvinul sau Corona Brașov. “Crede că numai el știe fotbal” declara Adalbert Rosznay despre Zelencz în perioada când marca gol după gol la FC Baia Mare. „Atuurile mele sînt forța și fuleul. Piciorul de bază este dreptul, dar am marcat și două goluri cu stîngul” se descria Tibi Zelencz.

Într-un fotbal tot mai mic și cu probleme Tiberiu Zelencz s-a orientat spre oameni, spre rezolvarea problemelor și a intrat în politică. Retras în comuna Mica din județul Cluj, Tiberiu Zelencz și-a dat seama că societatea trebuie schimbată pentru ca în România lucrurile să meargă mai bine. Este o dovadă de ambiție și de putere de lupta, lucru tipic pentru un atacant de top.

Alegeri locale 2016 – doi fosti fotbalisti sunt primari

Comuna Mica este la doi pași de orașul Dej și este una dintre cele mai frumoase localități din județul Cluj. Din păcate oamenii au distrus în mare parte ceea ce este frumos. Barajul din satul Mănăstirea și hidrocentrala construite de contele Kornis, fabulosul Castel cu Inorogi al familiei nobililor Kornis au fost efectiv distruse. În 1910, satul Mănăstirea, parte a comunei Mica în ziua de azi, era prima localitate rurală electrificată din Estul Europei!

Tiberiu Zelencz s-a implicat activ în viața comunei Mica. Nireș, Mănăstirea, Sânmarghita, Mica, Dâmbu Mare, Valea Cireșoii și Valea Luncii sunt satele care compun comuna. Zelencz a fost ales vice-primar în 2012 și de atunci a trecut prin multe inclusiv încercări abuzive de suspendare din funcție. Devotat intereselor oamenilor Tiberiu Zelencz și-a atras desigur și simpatia lor și acum în iunie 2016 a fost ales primar general al comunei.

Alegeri locale 2016 - doi fosti fotbalisti sunt primariInutil să va mai spun că în comuna Mica și fotbalul este mai mult decât apreciat. Tiberiu Zelencz s-a implicat în susținerea inclusiv din teren a echipei Progresul Nireș care alături de Energia Mănăstirea, Biruința Mica și într-o perioada și Viitorul Sânmarghita au reprezentat localitatea în competițiile din județ și în Cupa României.

Alegeri locale 2016 – doi fosti fotbalisti sunt primari

Brian Filimon este de azi noul primar al comunei Măureni din Caraș-Severin. Are 30 de ani și poza de pe facebook îl arată în tricoul celor de la SS Politehnica Timișoara, echipa fanilor Timișoarei. Mijlocaș de valoare, trecut pe la AS Maureni, Timișul Sag, Progresul Gătaia, Autocatania Caransebeș, FC Chisoda sau CS Ghiroda, Brian Filimon a simțit că poate face mai mult pentru societate. Profesor de sport la Maureni și Sosdea, el a decis că trebuie schimbat ceva atât în viața proprie cât și în cea a locuitorilor din comuna natală.

Moritzfeld în germană, Măureni  în română este o comună aflată la granița dintre județul Caraș Severin și Timiș. Este formată din două sate, Maureni și Sosdea. În zona au fost aduși coloniști germani în secolele 18 și 19 . Localitatea a beneficiat de poștă, curent electric, școli sau telefonie inca de la sfârșitul secolului 19. În 1870 s-a construit inclusiv calea ferata care lega Măureniul de Reșița. Va dați seama că în prezent un primar are de recuperat enorm pentru ca nivelul de educație și economia să fie la nivelul când se investea realmente în societatea românească.

Brian Filimon are și repere sportive de gestionat în comuna pe care o va conduce începând de azi. Intersport Măureni și Voința Șoșdea sunt echipele locale care nu se fac de ras la nivel județean.

“Fiind dedicat sportului, îndeosebi fotbalului, am avut multe realizări și satisfacții pe plan sportiv. Acestea au fost atât ca jucător de fotbal, urcând până la nivelul ligii a III-a, cât și ca antrenor de copii, juniori și seniori” – să sperăm că Brian Filimon va avea cât mai multe realizări și ca primar al comunei Măureni.

Alegeri locale 2016 – doi fosti fotbalisti sunt primari – un articol marca Superpont; ne gasiti si pe undepariem.com

sursa foto: www.facebook.com/tibi.zelencz?fref=ts, www.facebook.com/brian.filimon?fref=ts

Leave a Reply