Interviurile Superpont: Roxana Oprea, despre fotbalul feminin, multă muncă și „setea de a ajunge cât mai sus!”

Interviurile Superpont: Roxana Oprea, despre fotbalul feminin, multă muncă și „setea de a ajunge cât mai sus!”

O echipa  bine cotată, adversari de top aceasta este o viață normală pentru un sportiv de valoare. Roxana Mihaela Oprea face parte din această categorie și merită cu siguranță respectul nostru, dar și mai multă atentie din partea presei. Între două antrenamente, cu gândul si la meciurile din preliminariile EURO 2017, portarul echipei nationale, Roxana Oprea ne-a acordat un interviu.

Superpont : De zeci de ani băieții visează să ajungă fotbaliști . Care a fost motivația și parcursul tău pentru a ajunge sportiv profesionist ?
Roxana Oprea :  Cam aceeași istorie cred că o avem toate fotbalistele … ne jucam cu băieții fotbal în fața blocului … fratele meu ne lua pe mine și pe sora mea la fotbal.  Noi am practicat sportul de mici . Eu și sora mea am făcut atletism și handbal și văzând că nu suntem fricoase, fratele meu ne lua peste tot cu el ; făceam campionate de fotbal pe cartiere (haha)…

roxana 4Eu eram mai dură pe teren și faultam mai des și se supăra pe mine căpitanul echipei (fratele meu) și așa m-a pus în poartă . De atunci a început totul; i-a plăcut că mă aruncam pe ciment , iar de atunci îmi făcea antrenament specific de portar … Într-o zi se uita un vecin la noi cum ne jucăm și a spus că avem talent și de ce nu mergem la o echipa de fotbal feminin . Noi habar nu aveam că există așa ceva .

Învățam la clasă cu program sportiv, profil – handbal – și jucam și la clubul CSS Târgoviște . Într-o zi, la antrenamentul de handbal a venit directorul clubului spunându-ne că vrea să înființeze echipa de fotbal feminin și bineînțeles că și eu și sora mea am fost primele care am acceptat … După 4 ani jucați la Târgoviște a venit prima mea oferta în străinătate, în Ucraina și de atunci am început să iau totul mai în serios : multă muncă și setea aceea de ajunge cât mai sus .

Superpont : Concret, cum se derulează o zi din viațA ta?
Roxana Oprea : Am 2 antrenamente pe zi ; cum ar fi o zi : trezirea de dimineață, mic dejun, antrenament, prânz,odihnă antrenament,cină și noapte bună … Pe timp de vară, este pregătirea înainte de începerea campionatului .

Superpont : Ai avut dificultăți remarcabile în carieră?
Roxana Oprea : Cea mai mare problemă a fost operația de menisc de la genunchiul stâng. Am fost operată în Ucraina ; am pierdut jumătate de campionat … Am stat o săptămâna la spital, mă operasem în Donetsk, nu în Marioupol unde jucam și nu venea nimeni la mine în vizită, decât doctorul și asistentul . Nu știam limba rusă … Eram mai mică ( ca vârstă), am suferit , mă simțeam foarte singură …

Superpont : Există avantaje că fotbalist/ sportiv profesionist ? Există și inconveniente?
Roxana Oprea : Da, avantajul meu este că am îmbinat utilul cu plăcutul .
Există cu siguranță si probleme… accidentările, absența prietenilor , familiilor și a cățelușului meu ( și el face parte din familie ). Lucrurile astea mă întăresc petru că știu că există persoane care mă susțin și îmi doresc binele și vor să mă vadă în top … și nu vreau să îi dezamăgesc !!!

"In actiune"

Roxana, „In actiune”

Superpont : Care sunt calitățile necesare pentru a fi o jucătoare de clasa ?
Roxana Oprea : Sunt de părere că în primul rând trebuie să ai talent la fotbal și cap – unde-i nu-i cap e vai de picioare cum se spune – fotbalul nu se joacă numai cu picioarele ci și cu mintea , care te conduce în teren și bineînțeles trebuie și muncă, foarte multă muncă .

Superpont: Crezi că femeile sunt reprezentate și prezentate suficient în lumea sportului ?
Roxana Oprea : Și da și nu … In campionatele mari cum ar fi în Germania,Suedia,Franța sunt prezentate suficient, dar în țările acestea “balcanice” sunt slabe șanse de a fi apreciat și poate si de accea nu își doresc multe fete să joace fotbal … nu se implică cam nimeni ; pe noi, bărbații, ne vor numai la bucătarie, nu pe terenul de fotbal …

Superpont : De ce ai plecat din România? Ai jucat în Ucraina, Grecia și acum ești în Austria – ce ți-au oferit aceste țări?
Roxana Oprea : Am plecat pentru că nu eram plătite deși aveam contracte; mi-a fost greu să accept transferul în Ucraina pentru că trebuia să intru la facultate în anul acela (2008) și am ales să plec în Ucraina, să am o experiență nouă și să joc bineînțeles la un nivel mai înalt și nu suport mârșăvia …

În Ucraina pot să spun că am prins gustul fotbalului – a fost o experiență de neuitat, un campionat puternic o echipa unită și multe momente frumoase petrecute alături de colegele mele …

În Grecia pot să spun că le-am încercat pe toate, am jucat timp de 6 ani, le-am învățat obiceiurile; m-am acomodat cel mai repede acolo. Campionatul Greciei nu a fost unul puternic dar au fost condiții bune, iar pentru mine Grecia a rămas o a două casă. Am foarte mulți prieteni care mă așteaptă acolo . Acum , în Austria sunt la una din cele mai bune echipe la care am jucat ; sunt foarte serioși, cer foarte multă muncă mai ales de la straniere.

n.r. – Roxana Oprea a evoluat pentru Zhinocha Liha, Amazones Dramas, iar acum este legitimata la FSK St. Pölten-Spratzern

Superpont : Care este durata contractului tău în Austria și cum te simti acolo? Esti multumita de actualul sezon?
Roxana Oprea : Durata contractului este de 1 an adica pana in vara aceasta as vrea sa reinoiesc contractul daca nu vine o oferta mai buna pe parcurs … Sunt foarte multumita avem conditii de top si suntem campioane asta conteaza cel mai mult.

Mizati aici pe meciurile favorite! Aveti cote excelente, optiune live, video live si 250 RON Pariu Fără Risc la înregistrare, exclusiv pentru membrii comunitatii Superpont.

Superpont : La ce nivel se află fotbalul feminin în Grecia sau Austria raportat la România?
Roxana Oprea : În Grecia nivelul fotbalului feminin este slab și nu este deloc privit bine . Pot să spun că este mai slab ca în România, dar Austria din câte știu este în top 9 UEFA ca și campionat deci este mai sus decât cel al României.

Superpont : Ce jucători sau jucătoare de fotbal sunt un model pentru tine? Te consideri un model pentru cei mai tineri?
Roxana Oprea : Îmi place Manuel Neuer foarte mult , atât pentru că apară bine cât și pentru că are un joc de picior foarte bun . Nu știu dacă mă consider un model pentru cei tineri , rămâne la aprecierea fiecăruia .

Roxana Oprea la echipa nationala

Roxana Oprea la echipa nationala

Superpont : Ești în continuare în lotul echipei naționale? Ati avut un meci cu Spania – cum a fost?
Roxana Oprea : Da sunt inca in lotul echipei nationale. In data de 4 martie s-a disputat meciul amical impotriva Spaniei, la Mogosoaia. Sunt foarte mandra de colegele mele ca au putut sa se tina cot la cot cu ele.Rezultatul, 0-0 isi spune cuvantul stiind ca Spania este un adversar puternic ocupa locul 14 in clasamentul FIFA iar Romania locul 39. Am avut ocazii de gol atat noi, cat si ele. Din pacate nu am putut sa contribui la acest meci avand o fractura la degetul aratator de la mana dreapta – inca sunt in program de refacere din pacate.

Superpont : În fotbalul feminin din România putem vorbi doar de proiecte în derulare; ce crezi că ne lipsește?
Roxana Oprea : Am citit interviul colegei mele, Laura Rus și am aceeași viziune : lipsesc sponsorii și implicarea federației . Mi-aș dori să joc în țara mea, “acasă” îmi lipsește , dar nu merită să faci aceste lucru la ora actuală.

Superpont : Cetatea Târgoviștei nu mai are sport de performanță decât la un nivel redus, volei și baschet, și acolo cu un număr redus de români – ce a dus la decăderea centrelor? Crezi că se poate îndrepta situația actuală?
Roxana Oprea : Am avut o echipa foarte bună la Târgoviște, iar acum este o echipa tânăra, talentata. Sunt foste jucătoare ale clubului din Targoviste care joacă în afara României, altele și-au văzut de viața privată … Nu cred că se poate îndrepta nimic dacă nu se investește în baza materială și în oameni.

Superpont: Ce meserie ti-ar fi placut sa ai daca nu erai sportiv profesinist?
Roxana Oprea: Hmm, o sa sune ciudat poate dar mi-ar fi placut foarte mult sa fiu dansatoare profesionista sau doctor veterinary. Iubesc foarte mult animalele

Superpont : Cine te vezi daca ai fi un personj de fictiune?
Roxana Oprea :Nu ma vad drept cineva anume, dar cu siguranta as opta pentru un personaj de comedie.

Superpont : Exista vreun sport pe care nu suporti sa il urmresti?
Roxana Oprea : Da! Formula 1 ma adoarme!

Superpont : Ce superputeri ai vrea sa ai?
Roxana Oprea : Sa citesc ganduri…

Superpont : Un set de echipament sportiv sau o rochie de seară?
Roxana Oprea : Un set de echipament!

Superpont : O minge sau o poșetă ?
Roxana Oprea : “ O poșetă cu paiete” – glumesc, bineînțeles o minge la mine în brațe, nu în plasa porții …

Superpont : Culoarea preferată?
Roxana Oprea : galben

Superpont : Clubul favorit?
Roxana Oprea : F.C. Barcelona

Superpont : Un pronostic pentru :
– Castigatoarea campionatului in Romania / Liga 1 (la fete este cam clar)?
Roxana Oprea: Dinamo Bucuresti
– Castigatoarea Ligii Campionilor baieti?
Roxana Oprea : F.C. Barcelona
– Castigatoarea Ligii Campionilor fete ?
Roxana Oprea: Wolfsburg sau Lyon

„Avantajul meu este că am îmbinat utilul cu plăcutul. Nu cred că se poate îndrepta nimic dacă nu se investește în baza materială și în oameni. „
Mulțumim Roxana Mihaela Oprea pentru acest interviu, pentru amabilitate și pentru spontaneitate. Ambiția, pasiunea, puterea de a depăși orice piedică se constituie într-un model pentru oricine, practicant de sport sau nu. Multă bafta în “aventura” austriacă, cât mai puține goluri primaie și cât mai multe meciuri în Liga Campionilor!

Superpont este sursa ta zilnica de inspiratie. Ai aici avancronici si analize, biletul zilei FREE, promotii speciale,sfaturi si raspunsul la intrebarea “Noi unde pariem?”

Leave a Reply